Οι αμισθί υπηρεσίες ειναι λαϊκιστική πρόζα

Κωνσταντινίδης Σταύρος

του Σταύρου Κωνσταντινίδη

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ

Οι «αμισθί» υπηρεσίες, που είναι παλιό πολιτικό κόλπο και όψιμα ανακάλυψε και η κυβέρνηση με επιλεκτικότητα  ειναι βλακώδες επιχείρημα.
Πρώτον γιατί καμία θέση δεν ειναι αμισθί ακριβώς, δεύτερον γιατί όταν τρέχει ηδη ενας μισθός/ σύνταξη ετσι κι αλλιώς γίνεται ένας συμψηφισμός και μπορεί να προκύπτει και ζημία και τρίτον με το αμισθί άλλοτε επιχειρείται να καλυφθεί η ανεπάρκεια, άλλοτε πρόκειται για ηρωικό λαϊκισμό καθώς τις περισσότερες φορές τα παράπλευρα οφέλη ειναι σημαντικότερα (εξουσία, δημοσιότητα, επιρροή κτλ).
Η περίπτωση της πρώην προεδρου του Αρείου Πάγου εμπίπτει στην κατηγορία της υψηλής σύνταξης, στην περίπτωση του ΟΑΣΘ είναι ενας τακτικός ελιγμός απέναντι στις αντιδράσεις που υπήρξαν και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με μία λαϊκιστική πρόζα.
Τέλος η ορθολογική διαχείριση λέει πως πληρώνω το καλύτερο δυνατό για να μπορώ να εχω τους αξιότερους επικεφαλής οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην αγορά. Η αμισθί υπηρεσία προς το κράτος είναι μία τιμητική προσφορά, που γίνεται αποδεκτή μόνο σε περιπτώσεις προσώπων αναμφισβήτητου εγνωσμένου κύρους, και μάλιστα με προσωρινό χαρακτήρα

No Comments Yet

Comments are closed