Αμερικάνικο chocolate cake

Η πιο νόστιμη και εύκολη τούρτα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους

Συστατικά

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. άγλυκο κακάο
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 1 1/2 κ. γλυκού baking soda
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού σκόνη εσπρέσο
  • 1 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. σπορέλαιο
  • 2 αυγά
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. νερό που βράζει
  • 1 συσκευασία έτοιμο σοκολατένιο frosting
Τρόπος μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175º C και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά με διάμετρο 22 cm.
  • Σε ένα μπωλ ανακάτεψε το αλεύρι με το κακάο, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι και τον εσπρέσο.
  • Σε διαφορετικό μπωλ ανακάτεψε το γάλα, το σπορέλαιο, τα αυγά και τη βανίλια.
  • Πρόσθεσε τα υγρά υλικά στο μείγμα με τα στερεά και χτύπησε με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
  • Πρόσθεσε το βραστό νερό και συνέχισε το ανακάτεμα σε δυνατή ταχύτητα για ένα λεπτό ακόμη.
  • Χώρισε τη ζύμη στα δύο ταψάκια και ψήσε για 30 με 35 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από τα cake.
  • Άφησέ τα στο ταψί να “σταθούν” για 10 λεπτά και μετά σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
  • “Συναρμολόγησε” το γλυκό, βάζοντας frosting ανάμεσα στα δύο cake, αλλά και εξωτερικά.
No Comments Yet

Comments are closed