Αλ. Τσίπρας: Θέλουν να δώσουν τα 37 δισ. στις τράπεζες

Δριμεία επίθεση στη Ν.Δ. εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξή του, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι εξαπατά τους συνταξιούχους και ότι θέλει να δώσει το μαξιλάρι των 37 δισ. στις τράπεζες.

Μιλώντας στον Ant1 ο κ. Τσίπρας κάλεσε τη Ν.Δ. να εξηγήσει γιατί το ασφαλιστικό χρειάζεται νέα μεταρρύθμιση, ενώ επικαλέστηκε παλαιότερη συνέντευξη του προέδρου της Ν.Δ., στην οποία – όπως είπε – είχε δηλώσει ότι θα κόψει τις επικουρικές συντάξεις.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και ότι διασφάλισε ότι δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και θα υπάρξει μικρή αύξηση.

Με το σχέδιό τους για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα υποχρεώσουν τους σημερινούς εργαζόμενους να δίνουν τις εισφορές τους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές, κατηγόρησε τη ΝΔ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Εξήγησε ότι έτσι θα δημιουργηθεί μία τεράστια τρύπα στην κάλυψη των συντάξεων και αυτή η τρύπα θα καλυφθεί είτε από τις δημόσιες δαπάνες είτε με περικοπή των συντάξεων.

Κατηγόρησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εξαπατά τους συνταξιούχους όταν λέει ότι θα δώσει τη 13η σύνταξη στο τέλος του 2020 αν έχει πετύχει ανάπτυξη 4%.

No Comments Yet

Comments are closed