Αλ. Χαρίτσης: Η εκλογική διαδικασία την Κυριακή θα κυλήσει ομαλά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η γενική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών για τη λήψη και μετάδοση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Στη διάρκειά της, έγινε αποστολή εικονικών αποτελεσμάτων, συλλογή τους από τους υπαλλήλους του υπουργείου και καταχώρησή τους στα πληροφορικά συστήματα της SingularLogic.

Ο υπουργός Εσωτερικών παρακολούθησε την προσομοίωση συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, από κοινού με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Κώστα Πουλάκη, υπηρεσιακούς παράγοντες και τη διοίκηση της SingularLogic.

«Όπως φάνηκε έχει γίνει όλη η κατάλληλη προετοιμασία και τα πάντα είναι έτοιμα για τις εκλογές της Κυριακής» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, μετά το πέρας της γενικής πρόβας.

«Προχωρήσαμε αυτή τη φορά και σε μία σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες ώστε οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να έχουν τη δυνατότητα σε πολλές περιοχές της χώρας και σε πάρα πολλά εκλογικά τμήματα να αποστείλουν μέσω tablets, πολύ γρήγορα τα αποτελέσματα και να ενσωματωθούν αυτομάτως στο σύστημα. Όλα είναι καθόλα έτοιμα και είμαστε βέβαιοι ότι η διαδικασία την Κυριακή θα κυλήσει ομαλά, γρήγορα κι αποτελεσματικά, χωρίς προβλήματα» είπε ο υπουργός.

Όπως σημείωσε, «είναι πολύ σημαντικό να διευκολύνουμε τη δουλειά των εργαζόμενων εκείνη την ημέρα. Βεβαίως τον πρώτο λόγο τον έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και γι’ αυτό άλλωστε προχωρήσαμε σε όλες αυτές τις βελτιώσεις στο σύστημα, ώστε να κάνουμε τη ζωή τους εκείνη τη δύσκολη μέρα πιο εύκολη.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους, όλα τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, αλλά και της εταιρείας Singular Logic, που δούλεψαν πολύ σκληρά το προηγούμενο διάστημα, για να είμαστε σήμερα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με απόλυτη επιτυχία αυτή τη μεγάλη πρόκληση των τετραπλών εκλογών της 26ης Μαΐου» κατέληξε ο υπουργός.

Ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Αλέξης Χαρίτσης ενημέρωσε σήμερα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχετικά με την προετοιμασία και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για τις εκλογές.

Απευθυνόμενο στον Προκόπη Παυλόπουλο, σημείωσε πως πρόκειται για «μια σύνθετη, πρωτόγνωρη διαδικασία, καθώς είναι η πρώτη φορά που στήνονται τέσσερις κάλπες ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα και μάλιστα όλες και με σταυρό. Έχει προηγηθεί, όμως, μία πολύμηνη προσπάθεια και στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου υπάρχει ένα στελεχιακό δυναμικό έμπειρο, εξειδικευμένο, αλλά και η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς έχει πάει πάρα πολύ καλά. Οπότε όλα βαίνουν ομαλώς και εγγυόμαστε ότι η διαδικασία την Κυριακή θα είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας» υπογράμμισε.

Κατά τον κ. Παυλόπουλο, «η τεχνολογία επιτρέπει πολλά πράγματα σήμερα και, όταν στηριζόμαστε στους ανθρώπους του υπουργείου, στην ιεραρχία του, με την πείρα που έχει, τότε μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά».

No Comments Yet

Comments are closed