Αλ. Χαρίτσης: Η ατζέντα της Ν.Δ. περιλαμβάνει πρόκληση τεχνητής πολιτικής ανωμαλίας

Δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον πρόεδρο της Ν.Δ. για τη μέχρι σήμερα μη αποδοκιμασία από την πλευρά τους των δηλώσεων του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη που έκανε λόγο για περί «σχεδιασμών αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος», εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Με χθεσινή μου δήλωση, κάλεσα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί με σαφήνεια, αποδοκιμάζοντας χωρίς περιστροφές τους φαιδρούς ισχυρισμούς του Γραμματέα του κόμματός του περί δήθεν «σχεδιασμών αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης και σημειώνει πως «αντ’ αυτού, οι απαράδεκτες δηλώσεις Αυγενάκη, όχι μόνο δεν έχουν ανασκευαστεί μέχρι τώρα από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά τροφοδοτήθηκαν και από τη σημερινή, ακροδεξιάς κοπής, συνωμοσιολογία του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου κ. Τζαβάρα, που εμπλέκει πλέον ρητά ακόμα και τις υπηρεσίες του ΥΠΕΣ.

Ο υπουργός Εσωτερικών επιτίθεται στον πρόεδρο της ΝΔ τονίζοντας πως «εάν και σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σταθεί στο ύψος που επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος και δεν αποδοκιμάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους άθλιους αυτούς ισχυρισμούς, θα είναι πια φανερό ότι η ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει ακόμα και σχεδιασμούς πρόκλησης τεχνητής πολιτικής ανωμαλίας». Προειδοποιεί δε ότι «αντίστοιχοι σχεδιασμοί αντιμετωπίζονται με τη θεσμική εγρήγορση κάθε δημοκράτη, αλλά, αν χρειαστεί, και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη».

Και καταλήγει: «Καλώ πλέον όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας να πάρουν θέση και να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο την ομαλότητα του πολιτικού κλίματος και το κύρος της ύψιστης δημοκρατικής διαδικασίας».

No Comments Yet

Comments are closed