Ακύρωσε την συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης για αύριο το πρωί στις 08:00 συνάντησης του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προχώρησε πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Επισήμως η Αρχιεπισκοπή επικαλείται το βεβαρυμμένο πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου λόγω της τακτικής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας η οποία αύριο έχει προγραμματιστεί να εκλέξει τον νέο μητροπολίτη Λαρίσης, ωστόσο θεωρείται δεδομένη η σύνδεση της ακύρωσης με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τον ναό του αγίου Γεωργίου Προμπονά.

Πηγές του orthodoxia.info από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου σημειώνουν πως η απόφαση αυτή καθώς και οι προεκτάσεις της έχουν προκαλέσει εκνευρισμό. Ήδη από χθες άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα πράγματα είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους στο orthodoxia.info για το κατά πόσο τελικά θα γινόταν η συνάντηση.

Σήμερα ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ερωτηθείς από το orthodoxia.info εξερχόμενος του συνοδικού μεγάρου σχετικά με την επικείμενη συνάντηση δεν την επιβεβαίωσε εκφράζοντας προβληματισμό για το αν τελικά θα προλάβει λέγοντας χαρακτηριστικά «αύριο έχουμε να εκλέξουμε τον νέο μητροπολίτη Λαρίσης».

Η κλιμάκωση της ψυχρότητας στις σχέσεις Αθηνών Φαναρίου, έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την Ορθόδοξη Εκκλησία και ειδικά το Οικουμενικό Παριαρχείο το οποίο βρίσκεται εν μέσω πυρών για το θέμα της ουκρανικής Εκκλησίας.

Μέχρι στιγμής το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν έχει σχολιάσει το γεγονός.

No Comments Yet

Comments are closed