Αγωγή Αλέξανδρου Λυκουρέζου κατά Κατερίνας Παπακώστα

Το ποσό των 10.000 ευρώ διεκδικεί από το Ελληνικό Δημόσιο ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μετά τις δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα. Με αγωγή που κατέθεσε σήμερα, ζητεί την αποζημίωση αυτή ως ηθική βλάβη.

Κατά τον ενάγοντα, η κ. Παπακώστα, ως εκπρόσωπος δημόσιας αρχής, «προέβη ανεπιτρέπτως και παρανόμως σε άμεση προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητάς μου», εκφράζοντας «τη βεβαιότητά της περί της ενοχής μου και, μάλιστα, αμέσως μετά τη σύλληψή μου και προ πάσης γνώσης τής περί σε βάρος μου κατηγορίας, πολλώ δε μάλλον προτού απολογηθώ».

Ο δικηγόρος αναφέρει πως «εθίγη βαρύτατα η προσωπικότητά μου, καθώς δεν εθίγη μόνο η επαγγελματική μου αξιοπιστία, αλλά και η τιμή και η υπόληψή μου διά της διατύπωσης της ως άνω απόλυτης θέσης περί βέβαιης ενοχής μου, εκφραζόμενη δια επίσημων χειλέων δημόσιας αρχής».

Όπως τονίζει ο κ. Λυκουρέζος, αποτέλεσμα των επίμαχων δηλώσεων της εναγόμενης είναι η δημιουργία ενός έντονα αρνητικού, νοσηρού και τοξικού κλίματος σε βάρος του, «το οποίο υποσκάπτει ευθέως τα εχέγγυα για την ορθή ποινική μεταχείρισή μου».

Πηγή: ΑΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed