Αγνοείται η Θεσσαλονίκη και σε αυτήν την κυβέρνηση

Έχω γράψει ξανά πως δεν είμαι υπέρ της επιλογής των μελών μιας κυβέρνησης με γεωγραφικά κριτήρια. Ωστόσο κάτι δείχνει η απουσία της Θεσσαλονίκης και από αυτό το κυβερνητικό σχήμα. Ολοκληρωτική σχεδόν καθώς από τους 9 βουλευτές Α’ και Β’ περιφέρειας του κυβερνώντος κόμματος (πλην ασφαλώς του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή) μόνο ένας έχει αξιοποιηθεί: ο Θόδωρος Καράογλου και αυτός σε επίπεδο υφυπουργού, στο «τοπικό» ΥΜΑΘ. Αναμενόμενο εν πολλοίς υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης να προέρχεται από την Θεσσαλονίκη.

Κανένας άλλος βουλευτής Θεσσαλονίκης δεν «χώρεσε» στις υπόλοιπες 49 θέσεις του κυβερνητικού σχήματος, ούτε στις νέες εισόδους που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η Θεσσαλονίκη, σε μια πιο διασταλτική προσέγγιση, εκπροσωπείται κυβερνητικά και από γενικούς γραμματείς. Μόνο όμως από δύο σε σύνολο 60 (!) γενικών και ειδικών γραμματέων: ο Γιώργος Καραγιάννης ως Υποδομών και ο Αντώνης Οικονόμου ως Εθνικής Άμυνας.

Προφανώς και η απουσία βουλευτών Θεσσαλονίκης από την κυβέρνηση έχει αίτια.

Κάποιοι μπορεί να διαβάσουν έλλειψη ενδιαφέροντος για τη Θεσσαλονίκη κάτι για το οποίο όμως προσωπικά δεν θα ασκούσα κριτική καθώς όπως έγραψα εισαγωγικά δεν προσεγγίζω με γεωγραφικά κριτήρια τις επιλογές υπουργών και υφυπουργών.  Ασχέτως αν πρέπει πάντα να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ κέντρου και περιφέρειας.

Άλλοι μπορεί να διαβάσουν ότι για με τα κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής του Μαξίμου δεν υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη οι κατάλληλοι για να στελεχώσουν την κυβέρνηση κάτι ασφαλώς που αφορά λιγότερο τους νεοεκλεγέντες.  Αν είναι έτσι όμως η ευθύνη επιστρέφει εκεί αναφορικά με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

No Comments Yet

Comments are closed