ΑΑΔΕ-myCAR: Μεπέντε κλικ η ψηφιακή κατάθεση πινακίδων

Τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες των οχημάτων τους έχουν οι ενδιαφερόμενοι, χωρίς να χρειάζεται να στηθούν στην ουρά τις εφορίας όπως γινόταν μέχρι και το περυσινό έτος. Η πανδημία άλλαξε πολλά στη δημόσια διοίκηση καθώς και στην εφορία. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους μπορούν να το κάνουν με πέντε κλικ στο mycar.aade.gov.gr όπως ενημερώνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Αφού εισέλθουν στην εφαρμογή μετά πληκτρολογούν το user name και το password τους στο myTAXISnet και οδηγούνται σε μία νέα σελίδα όπου έχουν δύο επιλογές εφαρμογών:

Η πρώτη αφορά τα τέλη κυκλοφορίας όπου οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα  να κατεβάσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής των τελών να λάβουν τη σχετική βεβαίωση μη οφειλής τελών, σε περίπτωση, που επιθυμούν να μεταβιβάσουν το όχημά τους.

Η δεύτερη έχει τίτλο «Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία». Με κλικ οδηγούνται σε σελίδα όπου εμφανίζονται αυτομάτως ο ΑΦΜ τους, ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματός τους και η τρέχουσα ημερομηνία.

Σε περίπτωση, που έχουν στην κατοχή τους περισσότερα από ένα οχήματα, τότε, κάνοντας κλικ στον αριθμό κυκλοφορίας, εμφανίζονται οι πινακίδες όλων των οχημάτων, ώστε να επιλέξουν για ποιο επιθυμούν να καταθέσουν ψηφιακά πινακίδες. Επιπλέον, εμφανίζεται η κατάσταση του οχήματος (ΚΙΝΗΣΗ/ΑΚΙΝΗΣΙΑ). Επιλέγουν «Δήλωση Ακινησίας Οχημάτων».

Τότε, οδηγούνται στη σελίδα, όπου αναγράφονται αυτόματα τα πλήρη στοιχεία του αιτούντα και του οχήματός του (Αριθμός Κυκλοφορίας, Α.Φ.Μ., Ονοματεπώνυμο ή Επωνυμία, Διεύθυνση Κατοικίας ή Έδρας, ΔΟΥ).

Στη συνέχεια, κλικάρουν το σχετικό κουτί, ώστε να δηλώσουν υπεύθυνα ότι:

α) το όχημα θα φυλάσσεται σε κλειστό και περιφραγμένο χώρο
β) δεν θα κυκλοφορήσουν το όχημα μετά τη θέση σε ακινησία αυτού.

Αν διαπιστωθεί ότι το κυκλοφορούν ή ότι το όχημα είναι σταθμευμένο, με τις πινακίδες επάνω, τότε – πλέον των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου εκπρόθεσμης πληρωμής -, επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται στα 30.000 ευρώ και αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του κατόχου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πινακίδες αφαιρούνται από τον κάτοχο και διακρατούνται από τον ίδιο.

ΔΕΝ απαιτείται πλέον η κατάθεσή τους στην ΔΟΥ.

Ίδια διαδικασία ακολουθείται και στην περίπτωση, που ο κάτοχος του – σε ακινησία – οχήματος επιθυμεί να το θέσει σε κυκλοφορία.

No Comments Yet

Comments are closed