Αποξηλώθηκε παράπηγμα με αμίαντο στους Ανθόκηπους Ευκαρπίας

από Team MyPortal.gr
sms

Ολοκληρώθηκε η αποξήλωση και απομάκρυνση 1.770 κιλών επικίνδυνου αμιάντου από αυθαίρετο παράπηγμα στη συνοικία των Ανθοκήπων, το νοτιότερο σημείο της Ευκαρπίας, δίπλα στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και πολύ κοντά στον περιφερειακό δρόμο, στο ύψος της γέφυρας της οδού Λαγκαδά.

Η κατεδάφιση του αυθαίρετου παραπήγματος και ο καθαρισμός της περιοχής πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με την έγκριση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μετά την απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών, με την άριστη συνέργεια των Τμημάτων Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας – Άμεσης Επέμβασης, παρουσία των Εντεταλμένων Σάκη Λαζαρίδη και Δημήτρη Αθάνατου και εκδόθηκε το σχετικό πιστοποιητικό καθαρότητας του χώρου.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς με τη νέα αυτή σημαντική παρέμβαση αποκαταστάθηκε άλλη μία αυθαιρεσία, αναβαθμίζεται ο δημόσιος χώρος και επιτυγχάνεται η ασφάλεια και υγιεινή των πολιτών.

Σύμφωνα με το Δήμο Παύλου Μελά, καθημερινές είναι οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της κοινόχρηστης γης (Καθαριότητα, αποψίλωση, κλαδέματα, απομάκρυνση μπαζών, συντηρήσεις). Συνολικά δέκα είναι οι περιβαλλοντικές πληγές που θεραπεύτηκαν στο Δήμο Παύλου Μελά, από το Σεπτέμβριο του 2016.