«53+»: Βολές κατά κυβέρνησης, Εκκλησίας και ΑΝΕΛ

Με ένα πολύ σκληρό κείμενο που αφήνει αιχμές τόσο προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς τους ΑΝΕΛ και την Εκκλησία της Ελλάδος επανέρχονται στην επικαιρότητα η ομάδα των «53+» μέσω σχετικού κειμένου που κατέθεσαν στη διήμερη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώθηκε σήμερα.

Ειδικότερα οι «53+» χαρακτηρίζουν υποχρεωτική και σε ορισμένες περιπτώσεις «οδυνηρή τη συμμαχία» τη συνεργασία  με τους ΑΝΕΛ, η οποία «όσο διαρκέσει δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για υπαναχωρήσεις σε κρίσιμα για τη φυσιογνωμία μας ζητήματα». Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν, σήμερα πρέπει να αξιολογηθεί αυτή η συγκυβέρνηση, που πολλές φορές μετατρέπεται σε ομηρία από ένα πλήρως υπουργοποιημένο κόμμα που πιέζει για να μπλοκάρει σωρεία ριζοσπαστικών και θετικών μέτρων ή για να υιοθετηθούν συντηρητικές επιλογές.

Μάλιστα οι «53+», κάνουν λόγο για «παρά φύσιν συμπράξεις». Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η αναγκαία αριστερή στροφή, ο σχεδιασμός για την επιστροφή στον δρόμο για τα κινήματα που εν πολλοίς έχει εγκαταλειφθεί, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες-τομές, που θα παιδαγωγούν και θα διαμορφώνουν συνειδήσεις, είναι ο δρόμος για τη συγκρότηση, έστω και με δυσκολίες, έστω και βασανιστικά, στέρεων και σε βάθος συμμαχιών, που θα ακυρώνουν στην πράξη δεξιόστροφες παρά φύσιν συμπράξεις».

Η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει κριτική και για την εμπλοκή της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας, κάνοντας λόγο για αμηχανία της κυβέρνησης και του κόμματος μπροστά στις απαιτήσεις της ηγεσίας της Εκκλησίας.

«Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, η κυβέρνηση εμφανίζεται διστακτική στο θέμα του χωρισμού κράτους – Εκκλησίας και έχει ανεχθεί από την ηγεσία της Εκκλησίας να παρεμβαίνει ακόμα και στο ποιος θα είναι ο αρμόδιος υπουργός», αναφέρουν οι «53+», εννοώντας προφανώς τον απομάκρυνση του Νίκου Φίλη από την κυβέρνηση.

Σε άλλο σημείο του κειμένου η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται εναντίον του Γιάννη Μουζάλα, ασκώντας κριτική για τη μεταναστευτική πολιτική, ενώ, σε γενικότερο επίπεδο, ζητούν αύξηση του κατώτατου μισθού, με άρση της ηλικιακής διάκρισης, και προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων στην επισφάλεια.

No Comments Yet

Comments are closed