4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εάν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού μας. Πρόκειται για έναν τομέα που έχει συμβάλει καθοριστικά στη ριζική αλλαγή των σημερινών κοινωνικών αλληλεπιδράσεων που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Για να είστε όμως ευτυχισμένοι δείτε τι δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μην παίζετε το παιχνίδι της σύγκρισης. Το βασικότερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι χάνονται για ώρες στο facebook παρατηρώντας τις ζωές των άλλων και τις συγκρίνουν με τις δικές τους. Αυτή η συνήθεια μπορεί να μας δημιουργήσει θλίψη και ανασφάλεια.

Μην περνάτε όλη σας την ημέρα μπροστά στο διαδίκτυο. Το facebook και το Instagram είναι εικονικοί κόσμοι και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική ζωή. Γι αυτό και δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν την ψυχή σας με τον ίδιο τρόπο που το κάνει η ανθρώπινη επαφή. Αντί λοιπόν να ξοδεύετε ατελείωτες ώρες μπροστά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πηγαίνετε έξω και περάστε χρόνο με την οικογένεια και με τους φίλους.

Μη σχολιάζετε. Οι συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν βοηθούν κανέναν. Εάν διαφωνείτε με κάποιον πάρτε τον τηλέφωνο ή συναντήστε τον από κοντά.

Μη χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως δικαιολογία για να αποφύγετε τη ζωή. Όσο περισσότερο κρύβεστε πίσω από μια οθόνη τόσο περισσότερο δυστυχισμένοι γίνεστε και τα προβλήματα που ενδεχομένως έχετε, αντί να μειώνονται αυξάνονται.

No Comments Yet

Comments are closed