25η Μαρτίου: Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ για τις παρελάσεις – Πάνω από 800 αστυνομικοί επί ποδός στη Θεσσαλονίκη

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Ελληνική Αστυνομία καθώς έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων στις παρελάσεις, με αρχή τη σημερινή παρέλαση στη Αθήνα, και κορύφωση την αυριανή ημέρα για τις παρελάσεις και σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Ενδεικτική ήταν άλλωστε η δήλωση του Π. Σκουρλέτη την Παρασκευή, ο οποίος μλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι «Την Δευτέρα είναι 25η Μαρτίου. Εκτιμώ ότι θα υπάρξουν οργανωμένοι ακροδεξιοί θύλακες που θα προσπαθήσουν για ακόμα μία φορά να δημιουργήσουν μια ψεύτικη εικόνα».

Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί εγρήγορση στην ΕΛ.ΑΣ. με πάνω από 800 αστυνομικούς, ένστολους και μη να έχουν τεθεί σε επιφυλακή για τα έκτακτα μέτρα. Αυξημένα είναι τα μέτρα και σε Πέλλα,  Κατερίνη, Βέροια,  Έδεσσα και Γιαννιτσά.

Στην Αθήνα περίπου 850 αστυνομικοί θα διατεθούν για την υλοποίηση του σχεδίου ααφαλείας που αφορά στη μαθητική παρέλαση και 1.600 για εκείνο της στρατιωτικής.

Η εξέδρα των επισήμων θα είναι σε κλοιό ασφαλείας για την αποτροπή τυχόν απειλητικών κινήσεων σε βάρος στελεχών της Κυβέρνησης και άλλων επισήμων.

 

(φωτό αρχείου)

No Comments Yet

Comments are closed