Στην Καρδίτσα ο Δ.Κουτσούμπας: Να φτάσει στο 100% η αποζημίωση για όλες τις καταστροφές

από Team MyPortal.gr
sms

Στην Καρδίτσα περιοδεύει σήμερα  Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης  Κουτσούμπας  όπου έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της δημοτικής και περιφερειακής διοίκησης, καθώς επίσης με μαζικούς φορείς και κατοίκους της περιοχής. Μετά απο την περιήγηση του στα πλημμυρισμένα καταστήματα της πόλης  ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε πως δεν είναι ώρα για λόγια και ψίχουλα αλλά για πλήρεις αποζημιώσεις στους πληγέντες απο την θεομηνία.

Πιο συγκεκριμένα ο γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε:

“Περιττεύει να πω ότι οι καταστροφές είναι μεγάλες. Θα επαναλάβω ότι αυτή η ώρα, δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, γιατί τα λόγια τα ακούμε και από τους κυβερνώντες, και από τις κρατικές αρχές και από τις τοπικές αρχές. Θέλουμε να δούμε πράξεις. Και πράξεις σημαίνει η αποζημίωση να φτάσει στο 100% για όλες τις καταστροφές, χωρίς όρους, αστερίσκους και προϋποθέσεις.

Δεν είναι ώρα για ψίχουλα. Δεν μπορεί ο άλλος να αποκαταστήσει το σπίτι του, το κατάστημά του, το χωράφι του, αυτό που έχει χάσει και αυτά που του έχει πλήξει η κακοκαιρία με ένα επίδομα και με ψίχουλα. Ούτε με αναστολές κάποιων χρεών και πληρωμών, για ένα εξάμηνο. Γιατί μετά από ένα εξάμηνο θα μπορεί ο καταστηματάρχης της Καρδίτσας, ο αγρότης της Καρδίτσας, ο εργαζόμενος, ο υπάλληλος της Καρδίτσας να πληρώσει, είτε στην εφορία, είτε τον ΕΝΦΙΑ, είτε στις τράπεζες που χρωστάει, είτε δημοτικά τέλη;

Θα πρέπει αυτό το πράγμα να σταματήσει, να υπάρχει αναστολή μέχρι να υπάρξει πλήρη αποκατάσταση όλων των ζημιών, να αρχίσει να δουλεύει κανονικά ξανά η οικονομία και να μπορεί να έχει εισόδημα. Και το επίδομα θα πρέπει οπωσδήποτε να καλύπτει αυτό που χάνει, αυτό που θα είχε ως εισόδημα αν δούλευε το κατάστημα, αν μπορούσε να δουλέψει ο εργαζόμενος και να είναι 100%. Και όχι αυτές τις κοροϊδίες που λένε και οι κυβερνώντες και η αξιωματική αντιπολίτευση και οι διάφοροι των περιφερειών και των δήμων.”

 

πηγή:ΕΡΤ, φωτο 902.gr