Σταϊκούρας: Με διευρυμένα κριτήρια η Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ

από Team MyPortal.gr
sms

Διευρυμένα θα είναι τα κριτήρια στη βάση των οποίων θα δοθεί η Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί».

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι είναι πρακτικά αδύνατον να αναπληρωθούν στο ακέραιο τα εισοδήματα όσων επλήγησαν από την πανδημία, διαφορετικά δεν θα μιλούσαμε για ύφεση.

Αναφερθείς στα μέτρα ανακούφισης πολιτών και επιχειρήσεων, είπε χαρακτηριστικά ότι από το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙ, ενισχύθηκαν περισσότερες από 19.000 επιχειρήσεις στα νησιά με ποσό πάνω από 400 εκ. ευρώ.

Αποκάλυψε δε ότι στο πρόγραμμα Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙΙ που θα ακολουθήσει θα διευρυνθούν τα κριτήρια για τους δικαιούχους με τον συνολικό προϋπολογισμό να υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Γέφυρα» για την επιδότηση δανειοληπτών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι μέσα σε 5 ημέρες, υπέβαλλαν αιτήσεις 20.366 δανειολήπτες, όταν στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν ωφεληθεί 6-7 χιλιάδες δανειολήπτες μέσα σε 13 μήνες.

Ερωτηθείς για το κυβερνητικό πρόγραμμα των φοροελαφρύνσεων, ο κ. Σταϊκούρας παρατήρησε ότι η υλοποίηση του σε ορισμένες περιπτώσεις ξεκίνησε και νωρίτερα από ότι λείχε εξαγγελθεί, όπως για παράδειγμα οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα των φοροελαφρύνσεων θα υλοποιηθεί στο σύνολο του αλλά με κάποια καθυστέρηση που οφείλεται στην παρένθεση που άνοιξε η πανδημία του κορωνοϊού και σίγουρα η υλοποίηση τους θα ξεκινήσει από το 2021 και μετά.