Αλ. Τσίπρας: Το μικρόβιο της πολιτικής μπήκε στο αίμα μου όταν ήμουν πολύ μικρός

από Team MyPortal.gr
sms

Το μικρόβιο της πολιτικής μπήκε στο αίμα του όταν ήταν πολύ μικρός, “με την έννοια ενός ονείρου ή της προσπάθειας που έκανα τότε εγώ ως μικρό παιδί να φτάσω τα βήματα του αδερφού και της αδερφής μου που ήταν μεγαλύτεροι”, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” σε μια συνέντευξη για την προσωπική και πολιτική διαδρομή του.
Μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια, κατά το πρώτο μέρος της εκπομπής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήταν το τρίτο παιδί μιας μεσαίας οικογένειας με πολλά χρόνια διαφοράς από τα άλλα αδέρφια του. Ανέφερε ότι η μεγάλη διαφορά ηλικίας με τα αδέρφια του και το περιβάλλον του έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθεί με πράγματα με τα οποία άλλοι συνομήλικοί του δεν ασχολούνταν. Επί παραδείγματι ανέφερε ότι 9 χρονών “ξεκοκάλιζε” την εφημερίδα που έφερνε στο σπίτι ο πατέρας του. Είπε ότι η οικογένεια του ήταν μια δημοκρατική οικογένεια και αναφέρθηκε στις αριστερές παραδόσεις της οικογένειας του από την πλευρά των παππούδων του. “Ο πατέρας μου μετά τη Μεταπολίτευση ήταν ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ”, “τα αδέλφια μου είχαν οργανωθεί στην αριστερά, στην ΚΝΕ”. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οργανώθηκε σε ηλικία 14 ετών, όταν ως πρόεδρος του 15μελούς του β’ Πειραματικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων, πήγε να συμπαρασταθεί στις καταλήψεις του διπλανού Πολυκλαδικού “και με ‘τσίμπησαν’ εκεί κάτι ‘Κνίτες’ επειδή ήμουν πρόεδρος του δεκαπενταμελούς…”. Ανέφερε ότι η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν θέμα “διαμάχης” στα οικογενειακά τραπέζια.
Ερωτηθείς αν εξακολουθεί να συμπαθεί τις καταλήψεις, είπε ότι σημασία έχει ποιο είναι το αίτημα, ποιος ο σκοπός, ποια η διαδικασία, “διότι καταλήψεις τώρα γίνονται και από ακροδεξιές ομάδες που πείθουν τους μαθητές να διαμαρτυρηθούν για παράδειγμα για το Μακεδονικό.