Άδ. Γεωργιάδης: Όσοι δεν δικαιούνται το καθεστώς του πρόσφυγα, πρέπει να επιστρέφουν πίσω εντός λίγων ημερών

από Team MyPortal.gr
sms

«Ο υπουργός είναι καλό να παρεμβαίνει για να “ξεκολλάει” μια επένδυση αλλά είναι κακό να παρεμβαίνει για τον φτωχό; Ως υπουργός είμαι και για τον πλούσιο και για τον φτωχό. Σε όποιον δεν αρέσει οι υπουργοί να είναι μόνο για τους πλουσίους, να βγει και να το πει. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι για όλους τους Έλληνες», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του,στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ σε ερώτηση σχετικά με την παρέμβασης του για την αναστολή πλειστηριασμού α’ κατοικίας.

Για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών, ο υπουργός σχολίασε λέγοντας ότι: «Όπως εξελίσσεται μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα. Η κυβέρνηση σωστά κάνει νέα σύσκεψη, μέσα σε δύο εβδομάδες, υπό τον πρωθυπουργό. Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνη της σε αυτό. Έρχεται η ώρα δύσκολων αποφάσεων. Δεν μπορείς να αφήσεις μια χώρα να καταστραφεί. Πρέπει τα σύνορά μας να προστατευθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απέλασης. Όσοι δεν δικαιούνται το καθεστώς του πρόσφυγα, πρέπει να επιστρέφουν πίσω εντός λίγων ημερών».

Σχετικά με την έρευνα για τη Novartis ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε: «Εξαρχής είπα ότι έχουμε να κάνουμε με μια τεράστια σκευωρία. Προφανώς κάποιος την έστησε και αυτός που την έστησε πρέπει να τιμωρηθεί. Όποιος και αν είναι. Το αν θα βρεθούν ατράνταχτες αποδείξεις και για ποιον, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Η διαδικασία θα το δείξει».

Τέλος, σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά ο υπουργός είπε ότι η απόφαση αυτή είναι πολύ σημαντική και αυτονόητη.

«Το ΣτΕ είπε αυτό που ορίζει το Σύνταγμα. Το άρθρο 16 γράφει ότι τα σχολεία είναι υποχρεωμένα για τη θρησκευτική και την ιστορική συνείδηση των παιδιών των Ελλήνων. Γιατί διαμαρτύρονται οι κ. Γαβρόγλου και Φίλης;» σημείωσε.