Ψαρόσουπα με λαβράκι, μύδια και κρόκο Κοζάνης

Υλικά

  • 2 λαβράκια (300 γρ. /λαβράκι), καθαρισμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 κ.σ. σελινόριζα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 πατάτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 200 γρ. μύδια, χωρίς το κέλυφος
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 2 φλ. ζωμό, λαχανικών
  • 3 ποτήρια νερό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 3-4 κλωστές από κρόκο Κοζάνης,  δυαλυμένες σε  ½  φλ. ζεστό νερό
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Πλένουμε πολύ καλά τα λαβράκια, τα φιλετάρουμε, τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν και να μαλακώσουν για 3-4 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε τη σελινόριζα, το τζίντζερ, την πατάτα, το καρότο και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη.

Ρίχνουμε τα μύδια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, 3 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα υλικά. Μετά από 10 λεπτά βρασμού, προσθέτουμε το λαβράκι.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 3 κ.σ. ζωμό από τον κρόκο Κοζάνης, ανακινούμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά.

Βάζουμε στο μούλτι το χυμό λεμονιού και 1 φλ. από την ψαρόσουπα – χωρίς να περιέχει μύδια και ψάρι- και πολτοποιούμε.

Επιστρέφουμε τον πολτό στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά.

Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και αποσύρουμε την ψαρόσουπα από τη φωτιά.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

πηγη:dimitrisskarmoutsos.gr

No Comments Yet

Comments are closed