Παραπολιτικά και παρασκήνια (χαμός σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα ψηφοδέλτια)

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο “Γέρων”

Άνω κάτω έχουν γίνει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων τους.

Στο ΣΥΡΙΖΑ γκρινιάζουν για την περίφημη διεύρυνση και τη συμμετοχή στις λίστες ανθρώπων που, όπως λένε υποψήφιοι και στελέχη, δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά. Στοχεύουν π.χ. σε πρόσωπα που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ ή την Ένωση Κεντρώων, όπως ο Γιάννης Σαρίδης. “Τι θα λέει για τη Συμφωνία των Πρεσπών που εμείς ψηφίσαμε και ο ίδιος όχι;”, έλεγε στέλεχος. Οι γκρίνιες αφορούν βέβαια και άλλες μεταγραφές. “Εμείς τα βλέπουμε, μας ενοχλούν αλλά δεν μιλάμε. Οι παραδοσιακοί αριστεροί ψηφοφόροι μας όμως δεν θα τα αποδεχτούν”, έλεγε βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος.

Για τις δε γκρίνιες του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης που δεν ήθελε υποψήφιους βουλευτές όσους ήταν υποψήφιοι στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές τα είπαμε… Αλλά εκεί αποφάσισε ο Τσίπρας…

Όχι ότι τα πράγματα είναι καλύτερα στη ΝΔ… Βράζουν οι κομματικές οργανώσεις απο τα “κοψίματα” στις λίστες. Μάλιστα ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος “ευχαρίστησε” τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ανάρτησή του στο facebook γράφοντας “Κύριε πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ που τηρήσατε την υπόσχεσή σας, που μου δώσατε τρεις φορές”, και έβαλε πλώρη για την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Και στις Σέρρες γκρινιάζουν για τη μη συμμετοχή του Μενέλαου Βλάχβεη και τη Β’ Θεσσαλονίκης για τον Κώστα Ευθυμίου και στην Πέλλα για το κόψιμο της Ειρήνης Χατζοπούλου και του Γιάννη Ανδρίτσου και στα Γρεβενά του Χρήστου Βλαχοκώστα κ.ά. Και βέβαια κορωνίδα των αντιδράσεων η παραίτηση του γραμματέα Οργανωτικού Βορείου Ελλάδος Άνθιμου Αμανατίδη.

Δεν ξέρω αν αυτές οι αντιδράσεις έπαιξαν ρόλο και στο να πάει πιο πίσω η προγραμματισμένη για αυτές τις ημέρες περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (Κιλκίς, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη). Μια άλλη ερμηνεία που άκουσα είναι πως ο πρόεδρος της ΝΔ ήθελε στο πλευρό του και τον Απόστολο Τζιτζικώστα που όμως είναι στις ΗΠΑ για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Άρα η περιοδεία πάει μετά την επιστροφή του περιφερειάρχη…