Οι «12 Άθλοι» του Ηρακλή έρχονται την Κυριακή 30/9 στη ΔΕΘ

Σε 10.000 ανέρχονται τα παιδιά, από διάφορα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, που έχουν ήδη κλείσει την επίσκεψή τους στο θεματικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι».

Η Λερναία Ύδρα, το λιοντάρι της Νεμέας και άλλα μυθικά τέρατα «ζωντανεύουν» την ερχόμενη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι γνωριμίας με την διαδρομή του γενναίου ήρωα Ηρακλή.

Πρόκειται για το νέο θεματικό πάρκο, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που έχει στηθεί στο περίπτερο 1 της ΔΕΘ – HELEXPO, σε έναν χώρο 2.500 τ.μ., που κοσμείται με τρισδιάστατα εκθέματα ειδικά σχεδιασμένα ώστε να διαθέτουν κίνηση και ήχο, δημιουργώντας το σκηνικό ενός πραγματικά ξεχωριστού κόσμου.

Το πάρκο του Ηρακλή, θα λειτουργήσει μέχρι τις 27 Ιανουαρίου του 2019, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού. Εκτός όμως από τουριστικό σημείο ενδιαφέροντος έχει επιπλέον έναν επιμορφωτικό χαρακτήρα καθώς θα παρουσιάσει ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής μυθολογίας. Τη δική του «πινελιά» στην ξενάγηση στο πάρκο θα βάζει με το χιούμορ του ο Γιάννης Σερβετάς.

Στο πρώτο τμήμα του πάρκου, μετά την υποδοχή, ο επισκέπτης θα συναντά το χώρο του μουσείου που θα είναι χωρισμένος σε τρία τμήματα.

Στην αρχή γίνεται μια γενική εισαγωγή στο «χάος», όπως περιγράφεται στην ελληνική μυθολογία.

Στο δεύτερο τμήμα, γίνεται παρουσίαση της ζωής του Ηρακλή: Γέννηση, ενηλικίωση, τα πρώτα κατορθώματα και ο θάνατος.

Στο τρίτο τμήμα, γίνεται η παρουσίαση των 12 άθλων σε μουσειακή μορφή.

Στη συνέχεια, ο επισκέπτης μπαίνει στην αίθουσα προβολής βίντεο, όπου παρουσιάζονται όλα τα μυθικά τέρατα, τα οποία φυλάκισε η θεά Αθηνά για να μην προκαλέσουν άλλο κακό στην ανθρωπότητα.

Ακολουθεί η αίθουσα των άθλων, όπου σύμφωνα με τον Γρηγόρη Αβανίδη, project manager του έργου « υπάρχουν ρομποτικά εκθέματα με κίνηση και ήχο, τα οποία έχουν έρθει από το εξωτερικό. Οι επισκέπτες θα δουν μπροστά τους τη Λερναία Ύδρα να κινείται μέσα στη λίμνη, το λιοντάρι της Νεμέας να βρυχάται και άλλα μυθικά τέρατα, κάνοντας την εμπειρία του πάρκου ακόμη πιο συναρπαστική».

Ο τελευταίος σταθμός είναι η αίθουσα του 13ου άθλου, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν ένα παιχνίδι και να λάβουν ένα αναμνηστικό.

Την επιστημονική επίβλεψη έχει η ομάδα της καθηγήτριας Δήμητρας Μήττα, ενώ το σενάριο για τα κείμενα των ηθοποιών έχει γράψει ο Παναγιώτης Τοπαλίδης.

Το πάρκο είναι μια παραγωγή της ΔΕΘ-HELEXPO, των Dreamworkers και της Hexagon Exhibition ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου από την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κοντούρα.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των εισιτηρίων, είναι στα 7 ευρώ η γενική είσοδος, στα 22 ευρώ το οικογενειακό (2 γονείς με 2 παιδιά), στα 6 ευρώ για τα οργανωμένα groups και τις σχολικές εκδρομές και στα 4 ευρώ (μόνο Παρασκευή και με επίδειξη κάρτας ανεργίας), για τους ανέργους. Τα παιδιά κάτω των τριών χρόνων, εισέρχονται δωρεάν στο μυθολογικό πάρκο.

Για όλους τους επισκέπτες του πάρκου προβλέπεται δωρεάν πάρκινγκ, ενώ το ωράριο λειτουργίας είναι
Δευτέρα έως Πέμπτη 09:00 – 13:00
Παρασκευή 09:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00
Σάββατο 11:00 – 20:00 και Κυριακή 11:00- 19:00.

No Comments Yet

Comments are closed