11+2 ήδη οι μνηστήρες για το δήμο Θεσσαλονίκης!

Αυτόν τον δήμο ποιος θα τον πάρει; Αυτό είναι το πιο καυτό ερώτημα που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα σε πολλές παρασκηνιακές συζητήσεις που γίνονται στη Θεσσαλονίκη. Σε όποιο πολιτικό πηγαδάκι και αν κρυφακούσει κανείς, η σχετική κουβέντα είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα των σχετικών συζητήσεων. Και παρά το γεγονός ότι οι δημοτικές εκλογές απέχουν ακόμη πάνω από δύο χρόνια!

Το γιατί όλων αυτών των πρόωρων συζητήσεων έχει να κάνει κυρίως με τη φθορά που εμφανίζει ο Γιάννης Μπουτάρης, που το τελευταίο διάστημα δεν είναι πια τόσο κυρίαρχος. Λίγο τα προβλήματα στην διαχείριση της καθημερινότητας, λίγο τα εσωτερικά ζητήματα της «Πρωτοβουλίας» και λίγο το γεγονός ότι το 2019 ο Γιάννης Μπουτάρης θα είναι 78 χρονών, όλα αυτά έχουν ανοίξει την όρεξη σε πολλούς. Με τον κυρ-Γιάννη να δηλώνει υποψήφιος δήμαρχος. Ο Νο 1 λοιπόν. Ποιοι είναι οι υπόλοιποι 12 για να συμπληρωθεί η πρώτη δεκατριάδα;

Νο 2 και Νο 3 ο Χάρης Αηδονόπουλος και ο Σπύρος Βούγιας που δηλώνουν ενδιαφέρον υπό προϋποθέσεις. Η Νο 3 και η Νο 4 υποψηφιότητα πιθανώς να προέρχονται από τον επιχειρηματικό κόσμο. Ο ένας είναι ο Σταύρος Ανδρεάδης που κινείται έντονα το τελευταίο διάστημα και ο άλλος κάποιος από τους παρόντες στο δείπνο που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στο σπίτι του πρόεδρου του ΣΒΒΕ Αθανάσιου Σαββάκη.

Νο 5 ο Κωνσταντίνος Ζέρβας που δεν έκρυψε ποτέ το μεγάλο του ενδιαφέρον για τον δήμο, Νο 6 ο Σταύρος Καλαφάτης που ήταν υποψήφιος δήμαρχος και το 2014 και συνεχίζει να δίνει τη μάχη κόντρα στον Γιάννη Μπουτάρη εντός του δημοτικού συμβουλίου και Νο 7 η Εύα Καϊλή, η θητεία της οποία στο ευρωκοινοβούλιο λήγει το καλοκαίρι του 2019. Λίγο πριν ή λίγο μετά από τις δημοτικές εκλογές, δηλαδή…

Στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ το άρωμα γυναίκας είναι πολύ έντονο για τα δημοτικά. Με τη Ρία Καλφακάκου (σημερινή επικεφαλής της δημοτικής παράταξης), αλλά και τη νεότερη Κατερίνα Νοτοπούλου να ακούγονται έντονα, ενώ κόντρα στις δύο κυρίες παίζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Γιάννης Μυλόπουλος της «Αττικό Μετρό ΑΕ». Προσθέστε σε όλους αυτούς και τους δύο υποψηφίους (Νο 11 και Νο 12) από το χώρο του ΚΚΕ (Γιάννης Δελής ή Μιχάλης Κωνσταντινίδης) και από τη Χρυσή Αυγή (μάλλον ο Αρτέμιος Ματθαιόπουλος), οπότε η δεκατριάδα (μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη) συμπληρώθηκε. Μια ομάδα ποδοσφαίρου με δύο αλλαγές, δηλαδή!

Να σημειώσουμε ότι μπορεί να προκύψουν και άλλοι σχηματισμοί (ΑΝΤΑΡΣΙΑ, Πειρατές, Μένουμε Θεσσαλονίκη, παράταξη Μάκη Στεργίου), οπότε το νούμερο μπορεί να ανέβει κι άλλο, αλλά και να θυμίσουμε ότι το 2014 οι υποψηφιότητες που τελικά κατατέθηκαν είχαν φτάσει τις 11!

 

No Comments Yet

Comments are closed