10+1 λάθη που κάνουμε όλες στην σχέση μας! Πως να μην τον κάνεις να φύγει τρέχοντας!

Όσα πρέπει να ξέρεις!

Τα λάθη που κάνουμε στις σχέσεις μας μπορεί να απομακρύνουν τον αγαπημένο μας και ενώ προσπαθούμε να τον εντυπωσιάσουμε πολλές φορές καταφέρνουμε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα!

Ποια είναι τα πιο κοινά λάθη; Διαβάστε παρακάτω….

1.Μην προσπαθείς να τον/την αλλάξεις. Κανείς δεν είναι τέλειος. Αν κάτι δεν σε ικανοποιεί στη συμπεριφορά του είναι πιο αποτελεσματικό να ερευνήσεις τα βαθύτερα αίτια ή απλά…να τον δεχτείς έτσι όπως είναι!

2. Συμφιλιώσου με την οικογένειά σου Μπορεί να πιστεύεις ότι η σχέση σου δεν έχει σχέση με την οικογένειά σου, όμως κατάλοιπα σε αυτό τον τομέα μπορεί να σε κάνουν πιο ευέξαπτη και μελαγχολική με αποτέλεσμα να ξεσπάς στη σχέση σου.

3. Πες όχι στα PDA. Εκτός από το ότι κάνετε τους γύρω σας να αισθάνονται άβολα, οι δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης γίνονται συχνά κάλυμμα για κρυμμένα προβλήματα στη σχέση. Περιοριστείτε στο κράτημα χεριών και αφήστε τα υπόλοιπα για τον ιδιωτικό σας χώρο.

4. Μην τσακώνεσαι δημόσια. Ακόμη χειρότερη από την προηγούμενη παγίδα, οι δημόσιοι καυγάδες σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα και τον περίγυρό σας ακόμη περισσότερο. Κάντε υπομονή μέχρι να βρεθείτε μόνοι σας, παρακαλώ.

5. Μην αποφεύγεις τις διενέξεις. Το μόνο χειρότερο από το να τσακώνεστε πολύ είναι το να μην τσακώνεστε καθόλου. Οι διαφωνίες θεωρούνται και αυτές ένα υγιές και αναμενόμενο κομμάτι της σχέσης καθώς μέσα από αυτές μαθαίνετε και οι δύο να συμβιβάζεστε.

6. Μην αποφεύγετε να μιλάτε. Πολλοί προτιμούν να κρατήσουν μέσα τους τα συναισθήματά τους πιστεύοντας ότι το ταίρι τους οφείλει να τους κατανοήσει. Μίλα ελεύθερα για ο,τι σε προβληματίζει και μην ξεχνάς να πεις “Σ’ αγαπώ” ύστερα.

7. Μην ξεχνάς να συγχωρείς. Όταν κάτι έχει λυθεί μην το επαναφέρεις σε κάθε νέο καβγά. Σώσε τον εαυτό σου από το επιπλέον άγχος και την πίεση και απλά ξέχασε το!

8. Επιλέξτε σωστά το πότε θα συζητήσετε. Όποτε πρέπει να συζητηθεί κάτι σημαντικό ορίστε από κοινού τον τόπο και το χρόνο που θα είστε και οι δύο χαλαροί , ξεκούραστοι και ευδιάθετοι

9. Μην κρατάς σκορ. Οι σχέσεις είναι ένα συνεχές δούναι και λαβείν, αλλά μην καταμετράς το κάθε τι. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αυξήσεις την πίεση στη σχέση σας.

10. Μην γίνεσαι μελοδραματική. Καμιά σχέση δεν είναι τέλεια. Διαχώρισε τα ερωτικά “πταίσματα” από τα πιο σοβαρά ζητήματα και μη σπαταλάς ενέργεια σε μικροπράγματα.

11. Μην λες ψέματα. Στη βάση μιας ώριμης σχέσης βρίσκεται η ειλικρίνεια. Τα μικρά λευκά ψεματάκια επιτρέπονται μονάχα αν η αλήθεια είναι προσβλητική και δεν έχει νόημα (πχ. Πολύ ωραίο το δείπνο που μου μαγείρεψες αγάπη μου…)

No Comments Yet

Comments are closed