Αλμυρά μαφινάκια

Περιγραφή

Αφράτα, αλμυρά ¨κεκάκια¨.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φλ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 3 κ.γ μπέϊκιν
  • 2 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πιπεριά
  • 1 φλ.τσ. γάλα
  • 1 φλ.τσ. τριμμένα τυριά (εγώ έβαλα γκούντα καί κεφαλοτύρι)
  • 1 φλ.τσ. ψιλοκομμένα αλλαντικά (εγώ έβαλα παριζάκι και χωριάτικο λουκάνικο)
  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • 2 φλ. καφέ ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέ το μπέϊκιν.
  2. Χτυπάμε με τό σύρμα τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Στο τέλος σμίγουμε και το αλεύρι με απαλές και λίγες κινήσεις.
  4. Ψήνουμε σέ προθερμασμένο φούρνο στούς 180ο, 20΄με 25΄.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ακόμη και κρύα είναι τέλεια!

πηγή: https://www.sintagespareas.gr

No Comments Yet

Comments are closed